Belastingaangifteservice exclusief voor leden

maandag 6 februari 2012

Jaarlijks biedt FreelancersAdviesNVJ exclusief aan de leden van de secties Freelance en NVF de belastingaangifteservice. Vanaf deze maand kunnen freelancers een afspraak maken met de belastingadviseur die regelmatig aanwezig zal zijn op het NVJ-secretariaat.

Freelancersadviesdienst van de NVJ biedt elk jaar een belastingaangifteservice aan voor haar leden. De service is bedoeld voor zelfstandigen zonder personeel, die hun administratie zelf bijhouden, freelancers in loondienst en/of met inkomsten uit overige werkzaamheden. Deze service is niet bedoeld voor mensen die werken vanuit rechtsvormen zoals VOF en BV.

Na aanmelding wordt een checklist verstuurd zodat duidelijk is wat nodig is ter voorbereiding van de aangifte. Leden die voor de eerste keer gebruik maken van de aangifteservice wordt gevraagd NAW- gegevens, geslacht, geboortedatum, sofinummer en het soort aangiftebiljet (particulier of ondernemer) door te geven van henzelf en hun fiscale partner.

Voor alle leden die zich aanmelden zal uitstel aangevraagd worden via de regeling voor belastingconsulenten. Wie zelf al uitstel heeft aangevraagd dient dit bij aanmelding door te geven.
De aangifte wordt na invulling door haar elektronisch verzonden.

De kosten zijn 103 euro per afspraak tenzij er meer tijd nodig is dan afspraaktijd van anderhalf uur. De extra tijd zal tegen het tarief van 65 euro per uur in rekening worden gebracht. De tarieven zijn inclusief 19% btw.

Freelancers kunnen ook bij Freelancersadviesdienst terecht voor namen van administratiekantoren die relatief veel freelance journalisten tot hun klanten rekenen.

Klik hier voor meer informatie over de belastingaangifteservice van FreelancersAdviesNVJ.
Voor het maken van een afspraak kunt u mailen of bellen: freelancersadvies@nvj.nl telefoon 020 6769066.