Eerlijker aanbesteding fotografie provincie Zuid-Holland na bezwaar NVF-bestuurslid

donderdag 8 juli 2021

Na een snel optreden van NVF-bestuurslid Roel Dijkstra bij het Klachtenmeldpunt van de Rijksoverheid is de onlangs uitgeschreven aanbesteding van de Provincie Zuid-Holland aangepast en opnieuw en eerlijker aanbesteed. Wanneer je als partij binnen 14 dagen een bezwaarmail indient bij het Klachtenmeldpunt kan er zeker wat veranderen.

Fotografie-aanbestedingen door de overheid zijn door onhaalbare eisen vaak onmogelijk om aan deel te nemen. Dit is al langere tijd een doorn in het oog van de NVF. NVF-bestuurslid Roel Dijkstra zegt hierover: 'Door snel te handelen kan de cirkel worden doorbroken waarbij aanbesteders voorwaarden van elkaar overnemen en uitbreiden, totdat er een onmogelijke situatie ontstaat. Hiertoe moet een halt worden geroepen.’

Dijkstra maakte met succes bezwaar op de onlangs uitgeschreven aanbesteding van de Provincie Zuid-Holland. Wanneer je als professional geconfronteerd wordt met aanbesteding met onmogelijke eisen is het zaak snel te reageren.

Binnen 14 dagen moet de fotograaf een bezwaarmail met motiverende argumenten indienen bij het klachtenmeldpunt van Economische Zaken. Doe je dit niet binnen 14 dagen, dan is er bijna geen mogelijkheid achteraf wat te doen. Het is dus belangrijk snel te reageren met een bezwaar.

Lees ook: