Postcode Loterij Fonds steunt buitenlandreportages jonge journalisten

dinsdag 21 februari 2023

Het Postcode Loterij Fonds stelt geld beschikbaar voor buitenlandreportages van  jonge journalisten. Dus, ben jij een jonge onafhankelijke journalist die nauwgezet volgt wat er in de wereld gebeurt en daar graag over wil berichten? En dan niet alleen over zaken die de voorpagina's beheersen, maar ook over gebeurtenissen in landen die minder in het brandpunt van de belangstelling staan? Wil je graag kwaliteitsreportages maken in het buitenland en ben je jonger dan 35 jaar? Dan is dit fonds iets voor jou.

Foto: Ben Schonewille

De Nationale Postcode Loterij en Free Press Unlimited ondersteunen buitenland-journalistiek (voor het Nederlandse taalgebied) met het Postcode Loterij Fonds voor Journalisten. Voor buitenlandreportages is steeds minder geld beschikbaar. Toch is informatie over het buitenland cruciaal voor een goed begrip van ontwikkelingen wereldwijd. Daarom stelt het Postcode Loterij Fonds voor Journalisten geld beschikbaar voor reis- en verblijfkosten van professionele journalisten die buitenlandreportages willen maken en daarvoor te weinig middelen hebben kunnen vergaren. Kortom: dé perfecte mogelijkheid om jouw idee voor een buitenlandreportage te realiseren.

De commissie van het Postcode Loterij Fonds beoordeelt maar liefst vier keer per jaar aanvragen van journalisten die een uitdagende pitch schrijven. Met 17 maart als de eerste deadline van dit jaar heb je nog de mogelijkheid om mee te doen!

Benieuwd naar alle criteria voor het indienen van een voorstel? Lees hier alle informatie op de website van Free Press Unlimited.