Sectie Tijdschriften zoekt twee enthousiaste bestuursleden

dinsdag 1 november 2016

Het bestuur van de sectie Tijdschriften is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Als bestuurslid van de sectie Tijdschriften vertegenwoordig je een diverse groep vakgenoten (loondienst of freelance) van ruim 1.000 NVJ-leden werkzaam bij een vak-, publieks- of opinieblad, dan wel een online magazine.  Aanmelden kan tot en met 10 november.

Wat doe je als bestuurslid van de sectie Tijdschriften?


Samen met de andere bestuursleden span je je in om de belangen van tijdschriftjournalisten te behartigen. Dat doen we op verschillende manieren: door discussie, lobby en prikkelende debatten of leerzame evenementen.
Met werkgevers onderhandelen wij over de cao Uitgeverijbedrijf (Publiekstijdschriften/ opinieweekbladen en Vaktijdschriften) en streven hierin naar een journalistiek klimaat dat vriendelijk voor iedereen is, ongeacht je soort dienstverband of contract.

Daarnaast zien we de noodzaak dat bladenmakers zich continu blijven ontwikkelen. Het sectiebestuur organiseert daarom trainingen en debatten die nauw aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen in bladenland. 
Met leden die werkzaam zijn bij de verschillende soorten magazines willen we graag contact en feeling houden door informele netwerkbijeenkomsten te houden. Onze mening delen we graag via onze columns op NVJ.nl. Daar vind je ook de profielen van de huidige bestuursleden.

Ben jij….

  • Die collectieve belangenbehartiger die hart heeft voor journalisten en/of bladenmakers?
  • Kun jij met een scherp oog kijken naar wat er aan de hand is in bladenland en heb jij het vermogen daar creatief op in te spelen?  
  • Iemand die op regelmatige basis contact heeft met andere journalisten en/of bladenmakers;
  • Op de hoogte van  actuele journalistieke ontwikkelingen in tijdschriftenland?
  • Lid van de NVJ (of bereid lid te worden)?
  • Willing & able om ongeveer 1 uur per week op vrijwillige basis te reserveren voor werkzaamheden als bestuurslid?
  • Daarnaast in staat om 1x per 6 weken aanwezig te zijn op een bestuursvergadering in Amsterdam?
  • En vind je het belangrijk om 1x per jaar een dag aanwezig kan zijn op de sectie bestuur conferentie voor alle bestuursleden van de NVJ?

Herken je je in bovenstaande profielschets? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Het sectie bestuur Tijdschriften biedt:

Als nieuw bestuurslid kom je in een informeel bestuur met enthousiaste tijdschriftjournalisten die allen van uit hun eigen visie meewerken aan het collectieve belang. Als dit je aanspreekt en je wilt ook je bestuurlijke vaardigheden ontwikkelen dan zien we je reactie graag tegemoet.
 

Kandidaat stellen

We ontvangen graag voor 10 november een korte motivatie, LinkedIn link of cv en een portretfoto die we eventueel online mogen publiceren: bij meer dan twee kandidaten worden namelijk (digitale) verkiezingen georganiseerd. De leden van de sectie Tijdschriften kunnen dan stemmen op hun voorkeurskandidaat. Mail je gegevens naar Milen van Boldrik, Secretaris Tijdschriften via mvanboldrik@nvj.nl of neem eerst contact op als je nog vragen hebt.
 

Ben je niet lid van sectie Tijdschriften?

Je ontvangt deze oproep omdat je lid bent van de sectie Tijdschriften of van de sectie Zelfstandigen, waarbij je volgens de bij ons bekende gegevens een of meerdere opdrachtgevers in de tijdschriftensector hebt.
Daarom kun je je ook als lid van de sectie Zelfstandigen kandidaat stellen. Vul alsjeblieft ook in je MijnNVJ omgeving Sectie Tijdschriften in bij 2de of 3de sectie, of neem hiervoor contact op met de afdeling ledenservice via 020 3039700 of ledenservice@nvj.nl