What’s hot? Vijf nieuwe cursussen bij NVJ Academy

dinsdag 27 juni 2017

De NVJ Academy volgt de trends nauwgezet en komt in het najaar met maar liefst vijf nieuwe trainingen: Dronejournalistiek, Vloggen voor beginners, Podcast maken, Basic Beeldredactie en Conversiegericht schrijven.

Nieuwe technologieën en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Dat heeft gevolgen voor de uitoefening van je vak. Welke kennis en vaardigheden zijn nodig en what’s hot? De nieuwe cursussen coveren alle nieuwe vormen van journalistiek. Met name (bewegend) beeld in combinatie met nieuwe en social media heeft een enorme vlucht genomen. In het najaar biedt De NVJ Academy daarom vijf gloednieuwe cursussen aan:

Conversiegericht schrijven 

dinsdag 29 augustus 2017, 10.00 - 17.00 uur, Amsterdam

Deze cursus komt voort uit de behoefte van veel freelance journalisten om hun producten en diensten beter onder de aandacht te brengen van hun klant. Je wilt immers dat mensen zich ook inschrijven op je nieuwsbrief, informatie aanvragen of je verhalen lezen. In deze cursus ligt de nadruk op het schrijven van teksten met behulp van verkoopgerichte technieken. Leer schrijven volgens het marketingmodel AIDA (Attention, Interest, Desire en Action), hoe zet je call-to-actions in en leer de zes beïnvloedingsprincipes van Cialdini kennen.

Vloggen voor beginners  

woensdag 13 september 2017, 10.00 - 17.00 uur, Amsterdam

Vloggen is razend populair. Een aantal YouTubers verdient er zelfs een dik belegde boterham mee. Wil je zelf ook leren vloggen? Bedenk waar je het over wil hebben en hoe je dat in beeld brengt. De cursus gaat in op de techniek en inhoud van het vloggen en aan het eind van de dag ga je met een eigen vlog naar huis.

Podcast maken 

dinsdag 3 oktober 2017, 10.00 - 17.00 uur, Amsterdam

Steeds vaker wordt de podcast gebruikt om een journalistiek verhaal te vertellen of een extra dimensie te geven. In deze cursus leer je hoe je zelf een audioproductie maakt, monteert, online zet, distribueert en promoot. Hoe mooi is het om je opdrachtgever een heus zelfgemaakt radioprogramma te kunnen bieden?

Basic Beeldredactie 

woensdag 25 oktober 2017, 13.30 - 17.00

De tijd dat er nog even een illustratie bij een geschreven verhaal moest worden gezocht is al lang verleden tijd. Beeld maakt verhalen echter, krachtiger en roepen sfeer en emotie op. In deze cursus leer je de basisprincipes van beeldredactie. Hoe krijg je het beeld wat je nodig hebt en hoe brief je een fotograaf voor het juiste resultaat?

Dronejournalistiek 

donderdag 26 oktober 2017, 13.30 - 17.00

Over nieuwe technologieën en ontwikkelingen gesproken!  Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van drones en dronevliegen; wat is de invloed van regelgeving? En hoe werkt de drone: een kijkje achter de techniek, aerodynamica, bediening en camera's. Wie wil kan zijn of haar skills testen met een kleine drone.

Tijdelijk verhuisd naar Amsterdam Sloterdijk

Let op: De NVJ Academy is vanaf 3 juli 2017 tijdelijk gehuisvest in Amsterdam Sloterdijk. Het bezoekadres is Gebouw West, Donauweg 10, 1043 AJ Amsterdam. In het voorjaar van 2018 verhuizen we terug naar ons gerenoveerde pand in de Johannes Vermeerstraat 22 in Amsterdam met extra veel cursusruimte.

Bekijk het gehele cursusaanbod op nvj.nl/academy.