Scherm je gegevens af in het handelsregister van de KVK

De NVJ biedt leden die online of fysiek bedreigd worden de mogelijkheid gebruik te maken van het vestigingsadres van de NVJ. De ledenadministratie kan je er meer over vertellen.

Journalisten worden meer en meer bedreigd. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in hun privé-situatie ondervinden zij dreiging. Journalisten die werken als zzp-er waarbij hun vestigingsadres gelijk is aan hun woonadres zijn door hun inschrijving bij de KVK vindbaar in het handelsregister.

Wat kan je doen als journalist om je gegevens af te schermen?

  • Indien er sprake is van een waarschijnlijke dreiging kan de Kamer van Koophandel je privéadres afschermen. Lees hier hoe je dat doet.
  • Maak als bedrijfsadres gebruik van het adres van een bedrijfsverzamelgebouw, of vraag je accountant of opdrachtgever of je zijn/haar adres kan gebruiken.
    Als je lid bent van de NVJ kan je, onder voorwaarden, gebruik maken van het vestigingsadres van de NVJ. Wil je meer weten over deze optie? Neem contact op met de ledenadministratie.
  • Kijk of je gegevens online niet ergens anders vindbaar zijn zoals bij de Basisregistratie personen, je website, digitale telefoon- of adresgidsen. Verwijder ze of laat ze verwijderen.
  • Zorg ervoor dat je bedrijfsnaam geen verwijzing bevat naar je eigen naam.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen tegen bedreigingen of een bedreiging melden? Ga naar de site van PersVeilig. Zij helpen je verder.