Lars Werge en Thomas Bruning spreken over het Deense model

maandag 6 mei 2019

Tijdens het congres 'De regio vecht terug' spreken Thomas Bruning en Lars Werge, voorzitter van de Deense vereniging van Journalisten over het Deense model. Het Deense model is een boeiend voorbeeld van de rol die de overheid kan spelen binnen de journalistiek. In Denemarken worden private media-ondernemingen gestimuleerd om bij te dragen aan een pluriform journalistiek aanbod. Commerciële redacties die zich richten op een breed landelijk, regionaal of lokaal publiek, krijgen tot 35 procent van de redactionele kosten vergoed van de overheid.

Lars Werge vertelt over het ontstaan en de werking van de regeling, de lessons learned en de specifieke aspecten van de regeling voor de regionale journalistiek. Vervolgens maakt Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ, een vertaling naar de Nederlandse situatie.

Met ook Matthew Barraclough (BBC), Arne van de Wal (Follow the Money).

Hier vind je meer informatie over alle sprekers, programma, tijden en kaarten  van het congres 'De Regio vecht terug' op woensdag 22 mei in het Muntgebouw in Utrecht. NVJ leden betalen 15 euro in plaats van 20 euro.