Werken voor een kratje bier – debat met politici en makers op 27 september

maandag 10 september 2018

Voorafgaand aan het Algemeen Overleg Auteursrecht op 4 oktober in de Tweede Kamer organiseren de NVJ en Platform Makers op 27 september de bijeenkomst  “Werken voor een kratje bier” als onderdeel van de lobby tussenevaluatie auteurscontractenrecht.

Bijeenkomst 27 september

Het doel van de bijeenkomst is om Tweede Kamerleden te overtuigen dat de Wet Auteurscontractenrecht moet wordt aangepast. Deze wet is immers bedoeld om de positie van zelfstandige (foto)journalisten te versterken. Dat is nu nog niet het geval. Op 27 september kunnen zelfstandigen in debat gaan met politici.

Algemeen overleg op 4 oktober

Op 4 oktober tijdens het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer is het woord aan minister Ingrid van Engelshoven (OCW), en aan Tweede Kamerleden. De NVJ vindt het van groot belang dat zelfstandigen die vragen hebben en de urgentie willen overbrengen aan politici aanwezig zijn bij het debat. Meld je daarom aan voor het debat via msuiker@nvj.nl onder vermelding van ‘Debat Auteursrecht’. Leden die aanwezig willen zijn bij het Algemeen Overleg op 4 oktober dienen een identiteitsbewijs mee te nemen en te beseffen dat tijdens het overleg de minister en de Tweede Kamerleden aan het woord zijn en dat er geen foto’s of opnames mogen worden gemaakt.

  • De bijeenkomst op 27 september heeft plaats in Perscentrum Nieuwspoort om 16.00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur en aansluitend aan het debat een borrel tot uiterlijk 19.00 uur.
  • Ga hier naar de brochure [pdf] met ervaringen over het auteurscontractenrecht.