PersVeilig online

Foto: Marcel de Jong

Deze training is bedoeld om beter beschermd te zijn tegen digitale aanvallen. Een meerderheid van journalisten krijgt met online aanvallen te maken. Deze training duurt een dagdeel. 

Digitale veiligheid

Tijdens dit onderdeel van de training worden de technische mogelijkheden behandeld om apparaten waar je mee werkt beter te beschermen. Zaken als ransomware, tweestapsverificatie en een password manager worden hierin behandeld. 

Digitale aanvallen

In dit onderdeel worden online kwetsbaarheid en weerbaarheid behandeld. Waarin ben jij persoonlijk kwetsbaar? En hoe zou je jezelf minder kwetsbaar voor aanvallen kunnen maken? Speciale aandacht wordt gegeven aan de aanvallen op vrouwelijke journalisten. Ook daderprofielen komen aan bod. De stappen die werkgevers / opdrachtgevers en werknemers kunnen nemen nadat er sprake is van digitale aanvallen worden behandeld. 

Mentale gezondheid

Tot slot wordt er aandacht besteed aan je mentale gezondheid. Die kan onder druk komen te staan na digitale aanvallen. Hoe blijf je gezond? Maar ook: waaraan merk je dat het niet goed met je gaat en je misschien hulp moet zoeken? 

Trainer

De cursus wordt gegeven door de projectleider van PersVeilig, Peter ter Velde. Ter Velde is naast zijn werk voor PersVeilig veiligheidscoördinator van de NOS en is bij de NOS lid van het Crisis Management Team.

Duur

1 dagdeel.
Maximum van 12 deelnemers 

Aanmelden?

Bij voldoende animo binnen uw organisatie kunnen we deze training incompany organiseren. Bel voor de mogelijkheden met 020-3039 739 of stuur een mail aan nvjacademy@nvj.nl.