‘Natuurlijk doen we mee op 25 januari’

vrijdag 11 januari 2019

Maar liefst 300 fotojournalisten hebben aangegeven mee te doen aan de landelijke actiedag voor fotografen op 25 januari om zo op te komen voor betere tarieven en meer zeggenschap over het auteursrecht. Dit is de stand van vrijdag 11 januari. Ook vandaag was het belteam, met onder andere NVJ-voorzitter René de Monchy, actief om fotografen op te roepen ook mee te doen.

Ook vandaag was het belteam, met onder andere René de Monchy (links), Jim Verhoef, Rosa García López (op de rug links) en Floor Milar, actief om fotografen op te roepen ook mee te doen. Foto: Paul Teixeira

Het is uniek in de geschiedenis van zelfstandigen dat zij de krachten bundelen en het werk willen neerleggen. Ook vandaag kreeg het belteam hartverwarmende reacties van fotografen: ‘We zaten al op je telefoontje te wachten en natuurlijk doen we mee op 25 januari,’ zegt NVF-secretaris Rosa García López over de reacties. ‘Vrijwel alle fotografen die we vandaag belden, hebben toegezegd. Het is ongekend! Dit motiveert ons enorm om door te gaan met bellen, want met honderden fotografen op de been kunnen opdrachtgevers onze eisen niet meer negeren.'

Dinsdag kick-off bijeenkomst

Aanstaande dinsdag is de kick-off bijeenkomst in Houten waar de actie verder toegelicht wordt. Ook Jeroen Jumelet en Bart Maat waarom zij meedoen aan de actiedag.

Meedoen aan de actie van de fotojournalisten? Kijk op onze actiepagina en meld je vandaag nog aan. Laten we de fotojournalistiek toekomstbestendig maken!

#fotojournalistiekheefteenprijs