Beeldwerk

De sectie NVF nodigt fotojournalisten uit hun werk te tonen op website van de NVJ. Wil je meedoen aan deze rubriek? Stuur een e-mail met je gegevens aan nvf@nvj.nl. Het sectiebestuur neemt dan contact met je op.

 

Sanne Donders

Sanne Donders: 'Het liefste werk ik in reportagevorm. Even meelopen, kijken wat er gebeurt. En dan de foto’s maken die ik vooraf niet had kunnen bedenken.' 

Lees verder

Floor Fortunati

Floor Fortunatie: 'Eenmaal terug in Nederland, bleek ik weer helemaal opnieuw te moeten beginnen met het opbouwen van een netwerk.' 

Lees verder

Dennis Wisse

Dennis Wisse: 'Met mijn camera als geaccepteerd alibi, lukt het mij om ergens binnen te komen en kan ik mij, vaak voor langere tijd, in een onderwerp vastbijten.' 

Lees verder

 


Ilvy Njiokiktjien

Ilvy Njiokiktjien (1984): ‘Wat mij betreft, is fotografie een soort taal die bijna iedereen verstaat. Ik spreek Nederlands, Engels, Duits én fotografie.’

Lees verder

Angeniet Berkers

Angeniet Berkers (Rotterdam, 1985) zoekt met haar camera naar contact en verbinding met mensen die zich soms in kwetsbare posities bevinden.

Lees verder

Paco Núñez

Paco Núñez (1984) "In mijn werk ga ik opzoek naar het verhaal achter de mens. Door een combinatie van persfotografie en documentairefotografie vertel ik dan een verhaal."

Lees verder

Joke Schut

Joke Schut (1988) "Ik fotografeer het liefst portretten waar ik een verhaal in de foto kan laten zien. Of dit nu voor een persoonlijk project is of voor een portret in opdracht."

Lees verder

Paul Tolenaar

Reis/straat fotografie is voor Tolenaar de meest pure fotografie. "Rondlopen, kijken, contact maken maken, snel reageren, al je zintuigen en je sociale vaardigheden op scherp."

Lees verder

Kees van de Veen

Het liefst maakt Van de Veen reportages over echte mensen. "Geen gelikte portretten of ingewikkelde standpunten, maar gewoon zoals het is. Mensen die met liefde doen wat ze doen."

Lees verder

Desirée Schippers

Schippers vindt het allermooiste werk het maken van een portret. "Het moment dat je verbinding maakt met je medemens en het vertrouwen krijgt om samen iets moois te mogen maken."

Lees verder

Maikel Samuels

Een foto hoeft voor Samuels niet altijd direct alles te laten zien: "Een foto mag best vervreemding of verwarring oproepen en mensen aan het denken zetten."

Lees verder

Carla Kogelman

Kogelmans signatuur is onmiskenbaar: “Ik portretteer het dagelijks leven van kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Mijn kracht ligt in langetermijnprojecten."

Lees verder

 


Theo Galama

Reportages, documentaires, bedrijfsvideo’s, trouwreportages en sportverslagen: sinds 2012 maakt Theo Galama het allemaal. Galama Media is ontstaan vanuit een passie voor video en fotografie.

Lees verder

Sabine van Wechem

Het liefst legt Van Wechem door middel van storytelling de rauwe randjes van de samenleving vast. Binnen én buiten Nederland. Zo is ze bezig met een long term project over het leven in de favela’s van Rio de Janeiro.

Lees verder

Merlin Daleman

"Verhalen vertellen, dat wilde ik altijd maar schrijven kon ik niet. Al wandelend over de straten in Cuba in ’97 kwam ik erachter dat je dit ook kon doen door te fotograferen."

Lees verder

 


Remko de Waal

"Begin 2014 ben ik begonnen als fulltime fotograaf voor het ANP. Een droom die uitkwam." Lees meer over

Lees verder

Wilbert Bijzitter

"Ik heb dit prachtige vak geleerd door veel op mijn kop te krijgen. Door fouten te maken en daarvan te leren."

Lees verder